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TOPIC -----------------------------------------------------------

The following is a Q&A regarding software distribution and licensing.

DISCUSSION ------------------------------------------------------

Question: Who needs to sign an Apple Media Kit, QuickTime, and QuickTime for
Windows Software Distribution Agreement?

Answer: Any developer or publisher who wishes to license and distribute a
multimedia product developed using the Apple Media Kit consisting of the Apple
Media Tool and/or the Apple Media Tool Programming Environment needs to sign the
Apple Media Kit Software Distribution Agreement.

Question: I want to distribute QuickTime and QuickTime for Windows with my
multimedia product. How do I license QuickTime?

Answer: The Apple Media Kit Software Distribution Agreement also includes a
license to distribute certain QuickTime and QuickTime for Windows files with
your multimedia product. Please refer to the agreement for the specific file
listings.

Question: What if I want to distribute an international version of QuickTime or
other QuickTime files with my multimedia product?

Answer: International versions of QuickTime and other QuickTime files are
available for licensing on a separate Software Distribution Agreement. Please
contact the Apple Software Licensing Department for the appropriate agreement.
For most multimedia projects, the international versions of QuickTime will not
be necessary.

Question: What about the QuickTime logo? Can I use it on my multimedia
products?

Answer: As a QuickTime licensee you are required to display the QuickTime logo
on your licensed multimedia product. Details concerning this requirement can be
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found in paragraph 7 of the Apple Media Kit, QuickTime, and QuickTime for
Windows Software Distribution Agreement.

Question: What is the term of the Apple Media Kit, QuickTime, and QuickTime for
Windows Software Distribution Agreement?

Answer: The term of this agreement is three years. After the initial three year
term, you will be required to sign a new agreement and pay additional licensing
fees for the right to continue distributing your multimedia product. You will
also be required to pay additional licensing fees if you release a new version
of your licensed product.

Question: I develop multimedia titles that I license to a publisher. Do I have
to sign the license agreement and pay licensing fees.

Answer: You must sign the Software Distribution Agreement if you plan to
distribute your multimedia product and your licensee (publisher) must also sign
the Software Distribution Agreement.

Question: What are the licensing fees associated with the Apple Media Kit
Software Distribution Agreement?

Answer: The licensing fees depend on the type of distribution of your product.
There are four (4) types of distribution defined in the Agreement: Commercial,
Non-Commercial, Enterprise, and Education.

Please refer to Section 1 of the Agreement for the definitions of each type of
distribution and Exhibit B for the associated licensing fees.

Question: I create and publish multimedia shareware. Do I have to pay a
licensing fee?

Answer: Apple considers multimedia shareware distribution as Commercial
Distribution. You will be required to pay $500 for each multimedia product.

Question: I work in an organization that plans to use the products we developed
with the Apple Media Kit for internal use only. We do not plan to distribute our
products outside our organization. Do I have to pay a licensing fee?

Answer: Apple defines internal use of your product as Enterprise Distribution.
You will be required to pay Apple a license fee of $500 for each multimedia
product developed with the Apple Media Kit.

Question: I work for an educational institution. Do we have to pay a licensing
fee?

Answer: If your educational institution distributes a product developed with the



Apple Media Kit for internal use only to faculty, administration, and students,
you will not be required to pay a licensing fee. If your educational institution
distributes a product developed with the Apple Media Kit outside your
institution, you will be subject to the Commercial Distribution licensing fees
as specified in the Agreement.

Question: I work for a private, non-profit organization. Do we have to pay a
licensing fee?

Answer: If you work for a private, non-profit organization as defined in Section
501(c)(3) of the Internal Revenue Code and distribute a product developed with
the Apple Media Kit for no charge or for a nominal charge to cover costs and
handling, you will not be required to pay a licensing fee. However, if your
organization is distributing a product for commercial purposes, you will be
subject to the Commercial Distribution licensing fees as specified in the
Agreement.

Question: What if I have additional questions about the Apple Media Kit,
QuickTime, and QuickTime for Windows Software Distribution Agreement?

Answer: Contact the Apple Software Licensing Department at 408-974-4667.
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